Menu

Waarom haver(zemelen)?

Haver is terug van weggeweest en is een echt powergraan. Het is niet alleen hartstikke lekker, maar het bevat ook veel goede bouwstoffen die je gezond houden. Wij zijn fan en met name van de haverzemel! We helpen je graag op weg om ook fan te worden.

FACT #1: Haver is een powergraan.
Haver is een powergraan; het bevat veel eiwitten en verschillende vitamines en mineralen zoals; vitamine B, ijzer, foliumzuur en magnesium. En of dat nog niet genoeg is, haver bevat ook nog eens een scala aan verschillende gezonde vetzuren.

FACT #2: Haver geeft je energie; veel energie.
De koolhydraten in haver zijn langzame koolhydraten. Deze houden de schommelingen in je bloedsuiker constant en geven je lekker veel energie zodat jij de hele dag vooruit kan.

FACT #3: Vezels, vezels en nog meer vezels.
De haverzemel is het buitenste vliesje om de haverkorrel. In dit vliesje bevinden zich de meeste vezels. Vezels zorgen voor een langdurig verzadigend gevoel, bevorderen de darmwerking en onderzoek wijst zelfs uit dat het eten van voldoende vezels het risico op ziektes kan verlagen. Wij zeggen niet voor niks: lekker veel vezels, daar houden we van!

FACT #4: Vezels met een superkracht.
De vezels in haver(zemelen) zijn uniek. Als een van de weinige voedingsmiddelen bevat haver de speciale beta-glucaan vezel. Deze vezel is in staat het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. We zullen je de moeilijk details besparen, maar willen je wel laten weten dat het cholesterolverlagende effect bereikt wordt bij een dagelijkse inname van 3 gram van deze supervezel. Laat er nou net veel van deze supervezel in onze pasta zitten. Zo maken we het je wel heel makkelijk, niet?

FACT #5: Duurzame stroom
De haverzemel is een nevenstroom van het haververwerkingsproces. Wanneer de haverkorrel tot vlokken en meel wordt vermalen, blijft de zemel over. Zonde om dit niet te gebruiken voor lekkere en voedzame producten toch?

 

En hebben we je ook fan kunnen maken?